Beste slakkengel

Voor echte skin & beauty liefhebbers zal slakkengel zeker wel bekend klinken. Skincare goeroes zweren bij dit product, omdat het een bewezen werking zou hebben bij verschillende huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een droge huid, littekenweefsel, rimpels of een onzuivere huid met bijvoorbeeld puistjes en andere onzuiverheden. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar slakkengel wordt toch echt gemaakt van het slijm dat slakken produceren. Sterker nog, slakken gebruiken dit slijm zelfs om hun eigen huisje te repareren.

Voor sommige mensen zal het misschien vreemd lijken: het slijm van slakken op je huid smeren. Je ziet deze beestjes ten slotte alleen als ze in je tuin zitten en over de grond heen glibberen, terwijl ze een slijmerig spoor achter zich aanslepen. Toch is het voor veel mensen die kampen met huidproblemen echt de moeite waard om de slakkengel eens te proberen. Momenteel zijn er ontzettend veel soorten slakkengel op de markt. Het kan daarom verwarrend en lastig zijn om te bepalen welke slakkengel het beste past bij jouw huidtype. Waarom is het ene product bijvoorbeeld beter dan de ander? We bespreken daarom vandaag de top 5 beste Slakkengels op de markt.


Beste slakkengel: dit is onze top 5:

Onze experts hebben gekeken naar verschillende soorten slakkengel. Hier is een top 5 uit ontstaan die hier onder te lezen is. Veel lees plezier!

Dit zijn de 5 beste slakkengels van 2022:


1. Miracle Escargot Slakkengel

QSL is zeker geen vreemde op het gebied van slakkenslijm. Zo ontwikkelde ze al eerder een slakkenslijm crème. Momenteel hebben ze ook een Slakkengel op de markt gebracht, de Miracle Escargot Gel, die net als de crème zuivere Allantoïne uit slakkenslijm bevat. Allantoïne staat er om bekend de huid te herstellen door huidvernieuwing te stimuleren. Daarnaast heeft het een kalmerende en anti-irriterende werking. Juist door de hoge concentratie Allantoïne is de Miracle Escargot Gel erg effectief bij verschillende soorten probleemplekjes zoals littekens en pigmentvlekken. Daarnaast kun je de gel ook gebruiken om de zichtbaarheid van wallen onder de ogen te verminderen. Let er daarbij wel op dat je de gel meerdere keren consequent moet gebruiken voor optimaal resultaat.

Naast Allantoïne uit slakkenslijm is ook Aloë Vera een belangrijk bestandsdeel in de Miracle Escargot Gel van QSL. Aloë Vera is een middel dat al eeuwen wordt gebruikt voor de behandeling van huidproblemen en zorg in de Miracle Escargotgel voor extra zachtheid en verzorging. De Miracle Escargot Gel wordt in Zwitserland dermatologisch en klinisch gekeurd door een onafhankelijk laboratorium. Voor mensen met een gevoelige huid is het belangrijk om te weten dat de gel volledig parfumvrij is en geen parabenen bevat. Voor optimaal resultaat breng je de gel twee keer per dag aan, en combineer je deze niet met andere crèmes of gels.

Al met al heeft de Miracle Escargot Gel veel voordelen die de aanschaf van het product de moeite waard maken. Door de aanwezigheid van Allantoïne is het met name geschikt voor de huid met meerdere beschadigde plekjes zoals littekens en pigmentvlekken. Plaatselijke behandeling van deze huidplekjes met de Miracle Escargot Gel zal de huid een flinke boost geven.


2. Peau Parfaite Slakkenslijmgel – Noire Fontaine

Peau Parfait Slakkengel van Noire Fontaine is een huid herstellende gel met als hoofdingrediënten slakkenslijm, Aloë Vera en Panthenol. Samen bevorderen deze ingrediënten het herstellend vermogen van de huid, net zoals slakkenslijm de slak helpt zijn slakkenhuisje te repareren. Het Slakkenslijm staat bekend om het tegengaan van veroudering van de huid door collageen en elastine te stimuleren. Hierdoor herstelt en de huid en word deze gehydrateerd. De huid ziet er jonger uit, rimpels vervagen en littekens door onder andere acne verminderen.

Peau Parfaite van Noire Fontaine is naast slakkenslijm gemaakt op basis van Aloë Vera en Panthenol. Panthenol staat beter bekend als provitamine B5 en is een ingrediënt dat het vermogen heeft om veel vocht aan te trekken. Vanuit een scheikundig of chemisch perspectief behoren provitamine B5 tot de OH groepen: alcohol. Panthenol heeft echter de compleet tegenovergestelde werking van alcohol. Waar producten met alcohol de huid soms kunnen irriteren, werkt Panthenol juist kalmerend en herstellend. Het is een ingrediënt dat daarom uitermate geschikt is voor een droge en geïrriteerde huid. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, scheerirritatie of droge huidplekken door bijvoorbeeld koud weer. De Panthenol trekt vocht aan, bevordert cel vernieuwing bij een beschadigde huid en verminderd roodheid door de huid te kalmeren.

Door de aanwezigheid van Panthenol in de Slakkengel van Peau Parfaite is dit product uitermate geschikt voor de uitgedroogde huid, zowel op het gezicht als andere delen van de huid. Denk bijvoorbeeld aan droge en ruwe handen bij mensen die een beroep uitoefenen waarbij ze veel met de handen werken: afwassers, koks, bouwvakkers, timmermannen etc. De Panthenol trekt vocht naar de uitgedroogde huid en zorgt ervoor dat deze als nieuw aan zal voelen.


3. Camille Slakkenslijmgel

Men weet al jaren van de fantastische werking van slakkenslijm. Jaren geleden lieten dokters die gespecialiseerd waren in het helen van wonden al slakken over wonden van patiënten kruipen. Het slijm dat ze achterlieten had een verbluffend effect op het herstellen van de wonden. Het is men in Chili inmiddels gelukt om het slakkenslijm op een natuurlijke manier op te vangen, waardoor de beestjes niet meer daadwerkelijk over je huid of wonden hoeven te kruipen.

De Camille Slakkengel heeft een sterke formule die bestaat uit slakkenslijmgel, Aloë Vera, Allantoïne, Proteïnen, vitaminen, natuurlijke antibiotica, glycolzuur en collagenen. De gel is geschikt voor het hele lichaam en kan dus voor verschillende huidproblemen gebruikt worden. De allantoïne hydrateert de huid en zorgt ervoor dat geïrriteerde huid snel kalmeert. De proteïne en vitamine in de formule werken ontstekingsremmend, ideaal voor mensen met een probleemhuid zoals bijvoorbeeld acne, eczeem of psoriasis. De natuurlijke antibiotica die in de gel verwerkt zit werkt tevens ontstekingsremmend en bestrijd slechte bacteriën op de huid die onder andere acne veroorzaken. Tot slot nog het glycolzuur en collageen, deze ingrediënten hebben een peeling effect en verwijderen dode huidcellen, waardoor beschadigde huid sneller hersteld.

Door de aanwezigheid van proteïne, vitamine en natuurlijke antibiotica is de Camille Slakkenslijmgel uitermate geschikt voor acne gevoelige huid. Door dagelijks gebruik van de gel bestrijd je overmatige talgproductie van de huid, de hoofdveroorzaker van puistjes en mee-eters. Daarnaast bestrijdt de gel infecties die roodheid veroorzaken, waardoor de huid snel kalmeert en alle tijd krijgt om te genezen.


4. Herbagen Slakkengel & crème

Waar de meeste slakkengels bestaan uit meerdere ingrediënten, bestaat de Herbagen slakkenslijm gel uit maar liefst 97% puur slakkenslijm. Zo ben je ervan verzekerd dat je optimaal gebruik kunt maken van de voordelen die het slakkenslijm biedt voor de huid. De formule van Herbagen is niet vet en past daarom perfect bij een vettere huid die vatbaar is voor onzuiverheden. De gel gaat overmatige talgproductie tegen, bestrijd bacteriën op de huid en verhelpt ook letsel en littekens die je mogelijk opgelopen hebt door acne en ontstekingen.

Voor optimaal resultaat gebruik je naast de Herbagen slakkengel ook het slakkenslijm serum van Herbagen, met maar liefst 99% slakkenslijm. Door de hoge dosering slakkenslijm is Herbagen niet alleen effectief op het gebied van het bestrijden van acné, rimpels en littekens, maar ook voor wat meer ‘heavy duty’ huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van postoperatieve littekens, keloïde littekens, schade na laserbehandelingen, brandwonden en zelfs het bleken van tatoeages. Tot slot is er nog een voordeel aan de slakkenslijmgel van Herbagen. Je kunt het namelijk ook gebruiken om de conditie van je haar en hoofdhuid te verbeteren. Je doet dit door het slakkenslijm te mengen met je shampoo. Het resultaat is een vermindering van roos, zijdezacht haar en zelfs kalmering en vermindering van psoriasis op de hoofdhuid.

Herbagen slakkenslijm is uitermate geschikt voor mensen met zware huid problematiek. Door de hoge concentratie slakkenslijm, maar liefst 99%, is de gel sterk genoeg om te helpen bij ernstige schade aan de huid, grotere littekens, brandwonden en zelfs huidaandoeningen zoals psoriasis.


5. De Tuinen slakkengel

Je hebt vast weleens gehoord van Holland & Barret en de producten van de Tuinen. Holland & Barret heet een breed assortiment aan producten die allemaal voorzien zijn van een Europees Biologisch Keurmerk. Alle producten worden op een natuurlijke wijze gemaakt, met biologische producten en zonder dier testen. Zo ook de Tuinen Slakkengel. De gel helpt bij het herstellen van rimpels, littekens en verheldert een onzuivere huid. Het product bevat allantoïne, collageen en elastine die de huid hydrateren, verstevigen en de elasticiteit van de huid verbeteren.

Het grote voordeel van de Tuinen slakkengel is dat het naast parabenen ook geen SLS bevat. SLS, ook wel Sodium Lauryl Sulphate genoemd, kan in combinatie met water olie of vet oplossen. Het is de stof die zowel in shampoo als gezicht verzorging voor het opschuimende effect zorgt. De huid lijkt dan wel schoon, maar naast talg en vuil strip SLS ook de natuurlijke vetten van de huid. Deze vetten beschermen juist de huid en dien je dus te behouden. Zonder SLS is de slakkengel uitermate geschikt voor elk huidtype, zelfs de extreem gevoelige huid.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Slakkengel producten

Er zijn diverse slakkengel producten: bekijk aanbod > (aff.)

Slakkengel producten >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top