Verschil slakkengel en slakkencreme

Zowel slakkengel als slakkencreme zijn ware wondermiddelen voor de huid. Je kan slakkengel en/of slakkencreme gebruiken tegen tal van huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld acne, littekens of verwondingen, maar ook tegen rimpels, > bekijk aanbod (aff.). Zowel slakkengel als slakkencreme bevatten verschillende ingrediënten die een gunstig effect hebben op de huid.  Allantoïne bijvoorbeeld is een middel dat van nature voorkomt in slakkenslijm, maar ook in tarwekiemen. Allantoïne zet beschadigde huid aan tot het vormen van nieuw weefsel, zodat de beschadiging herstelt. Ook stimuleert dit ingrediënt de celdeling.

Slakkengel ware wondermiddel
Slakkengel ware wondermiddel

Andere ingrediënten van slakkengel en slakkencreme zijn collageen en fruitzuur. Collageen is een lijmvormend eiwit en een belangrijk onderdeel van het bindweefsel van zowel mensen als dieren. Collageen is een belangrijk middel binnen de cosmetische industrie, want het is het collageen dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Doordat de collageenproductie met het klimmen der jaren afneemt, verliest de huid haar stevigheid en veroudert zienderogen. Fruitzuur daarentegen zorgt niet voor stevigheid, maar voor een grondige reiniging. Bij een behandeling met fruitzuren wordt gebruik gemaakt van het feit dat de huid zichzelf iedere keer vernieuwt.

Het verschil tussen slakkengel en slakkencreme

Natusor slakkengel
Natusor slakkengel (aff.)

Zowel slakkengel als slakkencreme bevatten deze belangrijke, helende ingrediënten. Toch zweert de een bij slakkengel, terwijl de ander liever slakkencreme gebruikt. Zo is slakkencreme een gunstiger basis voor make-up en is de kans op vlekken kleiner dan bij het gebruik van slakkengel. Tot slot zorgt slakkencreme, in tegenstelling tot slakkengel, ook voor enige bescherming tegen de zon.

Bekijk hier het aanbod van slakkengel en slakkencreme > (aff.)

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Slakkengel producten

Er zijn diverse slakkengel producten: bekijk aanbod > (aff.)

Slakkengel producten >